Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Blog

Mijn kind heeft een pinda allergie!

8 oktober 2018

Op een leeftijd van 1 jaar kwamen wij er op een zaterdagavond achter dat Juul zeer allergisch is voor pinda. Na een kwart theelepeltje pindakaas ging het helemaal mis en reageerde ze anafylactisch. Nadat we met spoed door de ambulance naar de eerste hulp waren gebracht, drong het pas tot ons door wat er aan de hand was.

Lees bericht

Waar komen baby’s vandaan ?

1 oktober 2018

De vraag die iedere ouder zo lang mogelijk probeert uit te stellen, maar die we allemaal vroeg of laat krijgen; “ Waar komen baby ’s vandaan ?” . Ga je dan voor de bloemetjes en de bijtjes ? Het verhaal van de ooievaar? Of dan toch de bloemkolen variant. Hoe noem is het vrouwelijke geslachtsdeel of die van een man ? Want jeetje, al die namen klinken ineens zo grof nu het om “ons” kindje gaat.

Belangrijkste tip die ik je mee wil geven; “Ga geen verhaaltjes vertellen over de ooievaar bloemkool etc etc, maar ben er gewoon eerlijk over. Liegen of de waarheid verdraaien is uiteindelijk “het” onderwerp ontlopen.

Lees bericht

Fluitend naar je werk!

24 september 2018

Een goede werksfeer is bijna het belangrijkste punt voor iedere werknemer en werkgever. Ga jij blij naar je werk, dan is het resultaat wat jij biedt ook positief. Ook uit onderzoek blijkt dat een de meerderheid een goede werksfeer verkiest boven een goed inkomen. Denk daarom hier niet te “licht” over na. Dit is precies de reden waarom het creëren van een goede sfeer zo ontzettend belangrijk is!

Lees bericht

Buiten spelen

17 september 2018

Het is reeds bekend dat iedere dag een frisse neus halen goed is voor jezelf maar ook absoluut voor je kind. Fietsen, steppen, een speeltuin of misschien wel voetballen zijn de meest voorkomende activiteiten voor het buitenspelen. Maar er is nog zoveel meer! Ik geef jullie enkele tips om eens een andere activiteit te geven voor het buiten spelen.

Lees bericht

EHBO voor kinderen

10 september 2018

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meest letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.

Lees bericht

Wat leer jij van dieren ?

3 september 2018

Hoe oud je kindje ook is, een dier is en blijft een enorme fascinatie voor ieder kind.
Deze fascinatie wordt vaak ook door gezet in de eerste kinderboekjes. We laten ons onbewust en leuke manier allerlei dieren aan ons kind zien en leren hoe deze dieren heten en wat voor geluid zij maken. Maar weet je dat een dier jouw kind zoveel meer kan leren ? De lessen die jij ze kan geven zijn enkel oppervlakkig en universeel. Een dier kan je kind op een veel dieper level iets leren!

Lees bericht
Loading blogs...