Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Blog

Waarom wij zo trots zijn met de papa’s van nu

18 februari 2019

Vaders krijgen gelukkig een steeds belangrijkere rol in het gezin en in de opvoeding. Dit is totaal niet meer te vergelijken met vroeger en een ontwikkeling waar we allemaal zo blij mee zijn.

Lees bericht

Eerst water de rest komt later

30 januari 2019

Je zit lekker aan tafel met je vrienden bij te kletsen. De kinderen spelen met zijn alle samen want ook zij hebben elkaar gemist. Ranja, koffie en thee wordt op tafel gezet en iets lekkers op tafel om deze gezellige date te starten.
Tijdens het kletsen kruipt de kleine van je vriendin naar de tafel en trekt aan het tafelkleed en krijgt zo gloeiend hete thee over haar heen. Ai wat nu! Je hoort in je achterhoofd, de pakkend zin
“Eerst water de rest komt later” Maar hoe lang? koud water? in een bak met water?

Lees bericht

Hoe herken je een koortsstuip

30 januari 2019

Je wordt wakker komt uit je bed en je vindt je kleine man ziek in bed. Hij heeft koorts, maar je denkt; “Kom op uit bed!, eerst proberen en als het niet gaat dan ga je maar weer terug naar bed” . Dat moesten wij immers vroeger ook. Maar je kind wil niet uit bed komen en reageert niet eens tijdens het aanspreken. De ogen draaien weg en maakt schokkende bewegingen met zijn zweten lichaam.

Lees bericht

Een ongelukje zit in een klein hoekje

28 januari 2019

Je kind zit te spelen met zijn vriendje en samen zijn zij knakworstjes aan het eten. Schaterlachende geluiden komen uit de keuken, maar dan is het ineens stil. Je kijkt om het hoekje en het vriendje van je kind kijkt geschrokken naar jou en je begrijpt waarom. Wat nu!?

Lees bericht

Hoe bereid je jezelf voor op de eerste dag kinderopvang

23 januari 2019

Misschien ben je er aan toe, misschien nog helemaal niet, maar na je verlof is de intake dag daar en gaat je kindje oefenen op de kinderopvang.

Bij ieder kinderdagverblijf gaat het wen proces verschillend. Het kan zijn dat je baby bijvoorbeeld 2 ochtenden komt wennen, voordat hij de vaste dagen gaat beginnen. Zo kan hij alvast de omgeving leren kennen. Weet wel dat dit ook vooral gevoelsmatig voor jou als ouder is. Want het is tenslotte ook fijner wanneer je voor je “eigen gemoedsrust” weet “ik breng me kind niet meteen de hele dag weg”. Want jou kind heeft op zo’n jonge leeftijd nog geen besef van tijd.

Lees bericht

Ga jij naar buiten of niet?

14 januari 2019

Het is koud, nat of gewoon erg saai weer. Vooral in de koudere maanden merk je dat je minder snel naar buiten gaat of redenen zoekt om niet naar buiten te hoeven.
“Mijn kind is niet fit” , “Ik voel me niet zo lekker”, het regent, “zit me kind wéér onder de blauwe plekken” etc., etc., etc.
Genoeg redenen om het niet te willen doen.
Maar wees eens eerlijk naar jezelf, je weet dat even een frisse neus halen juist goed voor jou en je kind is.

Lees bericht
Loading blogs...