Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Blog van Nikki

26 maart 2018 Activiteiten, Kinderopvang, Peuter

Na de vraag of ik wil gaan bloggen voor de website van de kinderopvang het Witte Wiel, hoefde ik niet lang na te denken. Het lijkt me erg leuk om te proberen. Op het moment blog ik in dagboekvorm, op een “mamasite” en dit is een ideale situatie om te bekijken welke manier van bloggen het beste bij mij past.

Ik zal mezelf eerst even voorstellen: Mijn naam is Nikki Tops, ben momenteel 31 jaar, in 2012 getrouwd en een zoontje Nathan van 2 die meestal 1 dag in de week speelt bij de Sterrenhemel op het Witte Wiel. Ik werk met veel plezier als welzijn medewerkster in een verpleegtehuis op een psychiatrische afdeling. De ene week 2 en de andere week 3 dagen. Verder zorg ik voor het huishouden en mijn zoontje. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, ga thee drinken met vriendinnen, ook kijk ik graag een serie momenteel nog wel even bezig met Grey’s Anatomie op Netflix. Ik verzin graag leuke dingen om te doen met Nathan (en in het weekend of vrije dagen natuurlijk met het hele gezin) dus hierbij mijn eerste blog over activiteiten bij slecht weer.

Gelukkig is de ergste kou het land weer uit, dat hopen we alvast…hopelijk komen er niet te veel regenachtige dagen. Indien dit wel zo is, wat doe je dan op zulke dagen met een speelse peuter? Hier thuis speelt Nathan goed zelf met de blokken, de auto’s en de garage en ook met zijn Mickey Mouse clubhouse poppetjes.  Het liefst kijkt die ook vaak tv of speelt die spelletjes op een oude telefoon.  Dit probeer ik te beperken, maar dat is wellicht een idee voor een volgende blog.

Een paar leuke activiteiten op een rij:
– Samen een spelletje spelen, onze favorieten zijn: memory, Nijntje kleurdraaimolen, kleurentorentje en een zelf verzonnen spelletje met telkaartjes in combinatie met kleistempels.
– Knutselen: tekenen, kleien, verven is hier nu favoriet. Ik probeer zelf vaak wel in thema’s dingen aan te bieden zo staat nu op de planning een bakje vouwen en plakken, gekleurde paashaastekening op de voor en achterkant plakken, en straks eieren verven zodat we die met Pasen kunnen uitdelen.
– Een hut bouwen, wij doen dit op de bank met de kussens verplaatsen en deken erover heen, meestal speelt Nathan daar dan verstoppertje in.
– Helpen met koken: ik maak overdag vast een ovenschotel of een quiche samen klaar, of we bakken samen cake of koekjes.
– Als laatste en tevens onze favoriet – voor als het (bijna) droog is –  lekker buiten rennen en stampen in de plassen.

Groetjes Nikki

Ook interessant

Onze Kinderopvang

Bekijk pagina

Onze BSO

Bekijk pagina