Buiten spelen is Leuk !
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Buiten spelen

17 september 2018

Buiten Spelen

Het is reeds bekend dat iedere dag een frisse neus halen goed is voor jezelf maar ook absoluut voor je kind. Fietsen, steppen, een speeltuin of misschien wel voetballen zijn de meest voorkomende activiteiten voor het buitenspelen. Maar er is nog zoveel meer! Ik geef jullie enkele tips om eens een andere activiteit te geven voor het buiten spelen.

Stoepkrijt
Stoepkrijt geeft je zoveel mogelijkheden tijdens het buitenspelen. Je kunt ieder een stoepkrijg geven en tekenen maar ! Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een hele race baan te tekenen, inclusief stoplichten parkeerplaatsen waar je kind met auto’s overheen kan rijden of tekenen een poppenhoek, zodat je kind kan spelen is zijn/haar eigen huis.

Oud Hollandse spelletjes
Heel simpel, maar zo leuk voor de oudere peuter. “Schipper mag ik over varen?” en “Er zat een klein zigeunermeisje”. Dit zijn “Goude oude liedjes” die jong en oud kent en zich tot oneindig kunt herhalen. Maar je kunt uiteraard ook gewoon tik en vangspelletjes doen.

Wie leven er buiten ?
“Beestjes! “ Misschien ben jij niet zo’n fan kleine beestjes of insecten, maar voor je kind is dit een absolute ontdekkingstocht! Neem eens een vergrootglas of potjes mee naar buiten. Deze kun je daarna uiteraard na tekenen of juist extra goed bekijken. LET OP! Houdt er uiteraard rekening mee voor lucht gaatjes en na deze ontdekkingstocht de beestjes weer vrij te laten.

Nationale Modderdag
Wist je dat er ieder jaar een “nationale modderdag” wordt gehouden ? Deze dag is voor alle leeftijden bedoeld en kan je op allerlei manieren vieren. Maak bijvoorbeeld een blote-voeten-pad, waar je lekker met je voeten in de modder kan lopen. Of maak een kunstwerk met modder, Doe een modderdans in de zandbak.

Bellenblaas
Bellen blazen in de buitenlucht is toch wel echt fantastisch ! De bellen vliegen alle kanten op en je kunt deze vangen. Je kind kan ook zelf oefenen met blazen, wat een plezier !

Het weer
Maak gebruik van het weer! Het beste speelkameraadje die er bestaat. Waait het hard ? Neem dan sjaals mee naar buiten en laat de sjaal dansen door de wint. Regent het ? Lekker laarzen aan en paraplu mee want het kan ook geweldig zijn om te spelen in de regen ! Mooi weer ? Laat je kindje lekker helpen met tuinieren, er is zoveel te doen !

Je ziet maar er is zoveel meer, we kunnen eindeloos door gaan.
Veel buiten-speel-plezier allemaal !

Wellicht kunnen we iets voor je betekenen?

Wie zijn wij ?

Bekijk pagina