• Regio Veldhoven e.o.
 • Open van 07.00 tot 19.00 uur
 • Zoals thuis
 • Altijd scherp geprijsd
 • Gericht op Groei

De kou is leuk!

17 oktober 2022

Dat buitenspelen gezond is, dat weten we inmiddels wel, toch? Je eet beter, je slaapt beter, je verhoogt je weerstand en zo zijn er nog heel wat voordelen te benoemen. Johan Cruijff zei ooit: ‘’Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.’’. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Op de opvang spelen we elke dag buiten. En onder het mom van ‘slecht weer bestaat niet’ geven we kort en bondig wat tips om lekker buiten te zijn. Want juist in de winter kan dat ontzettend leuk zijn!

 • Maak winterse kunstwerken op het raam
  De feestdagen zijn voorbij, maar ook dan kun je nog steeds mooie winterse tekeningen maken op het raam! Neem hiervoor een kopje bloem, een kopje water en een kopje afwasmiddel. Roer het goed door elkaar, tot het ongeveer even dik is als saus. De saus gebruik je als verf! Makkelijk, hè? Maak zo een heleboel sneeuwvlokken of sterren op de buitenkant van het raam!
 • In de winter picknicken?
  Doe eens gek! Kleed je extra warm aan, pak het dikste picknick-kleed dat je kunt vinden en neem extra dekentjes mee! Maak iets lekkers klaar en neem een thermoskan met thee of warme chocolademelk mee. Zo heb je iets om lekker warm te blijven. Je kunt dit in het bos doen of gewoon in je achtertuin!
 • Regen tikkertje
  Ook met regen hoef je niet te treuren. Verzamel vriendjes, buurtkinderen en je broertjes en zusjes. Trek je regenlaarzen aan en neem twee paraplu’s mee. Zoek een groot grasveld of plein op. Eén van de kinderen is de tikker, twee staan onder een paraplu en de rest rent rond op zoek naar een schuilplaats. Onder de paraplu ben je veilig en kan je niet getikt worden, maar let op! Er mogen maar twee kinderen onder één paraplu schuilen, komt de derde erbij, dan moet degene die het langste staat, als eerste weer de regen in… op zoek naar een nieuwe schuilplaats!
 • Maak een natuurschatkist
  Is een gewone winterwandeling te saai? Nee hoor, ga samen op zoek naar mooie en interessante natuurschatten. Pak een lege eierdoos en zoek op internet plaatjes van de natuur (bijvoorbeeld: blaadjes, grasspriet, tak, kastanje, enz.). Print deze uit en plak de plaatjes op de eierdoos zodat boven ieder vakje waar een ei in heeft gezeten een plaatje zit. Nu kun je op zoek gaan naar wat je op de doos hebt geplakt! Langzaam ontstaat er een natuurschatkist
 • Maak je eigen hindernisbaan
  Blijf lekker warm door te bewegen! Maak samen een obstakelbaan: springen door een hoelahoep, slalommen om pionnen met een skippybal, kruipen door een tunnel. Kortom, verzamel alle speelmateriaal uit het schuurtje en laat je creativiteit de vrije loop.

Ga jij vandaag naar buiten?

Liefs Daan?

Meer over ons

Boek een rondleiding

Bekijk pagina

Wie zijn wij

Bekijk pagina