De lach van jouw baby
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

De lach van jouw baby

17 december 2018
High van het lachje

van jouw baby

Hele kleine baby’s die naar je lachen. Dit kunnen onwillekeurige reflexen of stuipjes zijn, maar wat maakt het uit! Je pakt je telefoon of camera en schiet de ene foto naar de andere van dat “heerlijke tand lozen bekkie”. Smelt Smelt!

Wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat de glimlach van je eigen baby effect heeft op je hersenen. Dankzij speciale hersenscans is geconstateerd dat je letterlijk bij het zien van jouw baby een “natuurlijke high gevoel ervaart ”. Dit komt doordat er een stofje vrij komt in jou genots- of beloningscentrum genaamd “Dopamine”. Dit is het zelfde stofje dat vrijgemaakt wordt bij bijvoorbeeld cocaïnegebruik. Wist je dat wanneer jouw baby door heeft hoe hij/zij moet lachen en wat voor “fijn effect” en nog meer aandacht het creëert,
een baby het gemiddelde van 300 keer lachen per dag kan halen. Bij een volwassenen is dit 60 keer per dag. Ons advies; lach lekker mee met je kind en laat die buikspieren werken.
Die kleine schattige baby van jouw is eigenlijk gewoon nu al een “mastermind” hij/zij weet precies wat die moet doen om jou aandacht te krijgen.

Wist je dat baby’s rond de 9 maanden écht blijheid ervaren tijdens het lachen.

Wist je dat wanneer je baby zijn knuffel lachend knuffelt en vervolgens jou of je partner aankijkt, dit ontzettend knap is van jou baby? Je baby doen aan zogeheten “anticipatory smiling”. Niet alleen is je baby blij om zijn/haar beertje, maar je baby wil dit gevoel ook delen met jou!

Zoveel positieve aspecten en inhoud van één simpele kleine schattige lach van jouw baby.

Daarom…..

Lekker blijven lachen!
Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou?

Meer over ons

Bekijk pagina