De reden waarom een baby z'n armen omhoog slaapt
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

De reden waarom een baby met z’n armen omhoog slaapt

2 juli 2018

We vinden het fantastisch wanneer je meer wilt weten over onze kinderopvang en waarom we doen wat we doen. We vertellen je er graag alles over en laten je graag alles zien. Zo trots zijn we. Mocht je benieuwd zijn hoe we alles in de praktijk brengen en hoe het er bij ons uitziet, plan dan een rondleiding via onderstaande button.

Hopelijk tot snel

Kom gezellig langs

De reden waarom een baby met z'n armen omhoog slaapt

Wat is de reden dat jouw baby meestal met zijn armen boven zijn hoofd slaapt?
Deze slaaphoudingen hebben een oorzaak.
Wat is het heerlijk om jou baby te zien slapen. Maar waarom liggen alle baby’s toch in een typische slaaphouding met uitgestrekte armen ? Kinderfysiotherapeut Els Geerdink legt in NRC uit dat dit een teken is dat je kind heerlijk ontspant. ‘Een baby die met zijn armen omhoog ligt, geeft zich aan je over. Ligt jouw baby altijd met zijn handen boven zich te dromen? Dan zit hij waarschijnlijk lekker in zijn vel.

Koude handen?
Altijd vervelend om ’s ochtends je baby uit bed te halen met “ijskoude” handen. Waarom blijft hij dan ook niet onder de dekens liggen ?! Volgens Geerdink is die zorg onterecht. ‘Je baby heeft daar geen last van en wordt er niet wakker van.’ Dat kinderen vaak in deze houding slapen, komt ook doordat baby’s in bed tegenwoordig vaak minder op hun buik worden gelegd in verband met een groter risico op wiegendood. Geerdink: ‘Maar als baby’s zelf mochten kiezen, zou negentig procent op z’n buik draaien.’

De foetushouding
Automatische draait je baby’s of dreumes zichzelf op zijn buik, lekker met de knieën iets onder de buik en de billen in de lucht. Kinderarts Corrie Jacobs zegt dat kinderen deze houding fijn vinden omdat ze ook zo in de baarmoeder lagen: ‘Kinderen kruipen graag terug in de foetushouding.’ Dus daar voelt je kind zich gewoon lekker bij, alsof hij weer even terug is in mama’s buik.

Mag je baby op zijn buik slapen?
Sommige ouders zijn ervan overtuigd dat hun kind een buikslaper is. Toch zeggen experts dat je een baby hoe dan ook op z’n rug moet laten slapen. In elk geval tot hij sterk genoeg is om zelf om te draaien. De buikligging is namelijk gevaarlijk voor jonge baby’s.

Wellicht ook intressant voor jou ?

Meer over ons

Bekijk pagina