• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Een ongelukje zit in een klein hoekje

25 maart 2019
Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je kind zit te spelen met zijn vriendje en samen zijn zij knakworstjes aan het eten. Schaterlachende geluiden komen uit de keuken, maar dan is het ineens stil.  Je kijkt om het hoekje en het vriendje van je kind kijkt geschrokken naar jou en je begrijpt waarom. Er is een stukje knakworst in jou kind zijn keel geschoten, Wat nu!?

Hoe fijn is het als je weet wat je moet doen in zo’n situatie!?

Bel 112 of laat iemand die bij je is 112 bellen. Je rent naar je kind toe, slaat met je vlakke hand tussen de schouderbladen en vaak is dit al genoeg. Het stukje knakworst schiet uit de keel van je kind. Maar wat als dit niet gebeurt? Dan begin je bij een baby met borstcompressie en bij een peuter tussen de schouderbladen. Komt hij dan nog niet los? Zal de telefooncentrale van 112 jou verder informeren wat te doen.

Dit is direct de tip die wij mee willen geven. Snij de knakworst in zijn lengte door midden. Dit geldt ook voor alle andere ronden voorwerpen zoals aardbeien, druiven etc. tot de leeftijd van 6 jaar.

Weet jij niet wat je zou moeten doen in deze situatie en krijg jij het al warm bij dit idee?
Kijk dan eens in de omgeving of er de mogelijkheid is om deze kennis op te doen.  In Veldhoven zijn 2 kinderdagverblijven gaan samen weken om ouders hier meer over te informeren. Zij merkte dat er toch nog veel ouders zijn, die overvallen worden in een soort gelijken situatie en riepen “ik zou willen dat ik wist wat ik moest doen”.

Dit gaf hen de motivatie om voor alle belangstellende ouder een gratis Workshops kinder-EHBO te gegeven. Deze professionele workshops worden verzorgd door KLS van den berg en is een absolute aanraden voor iedere ouder en bijna ouder.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen!
Liefs Laura

Schrijf me in voor deze cursus

Wil jij je inschrijven voor de gratis workshop kinder EHBO?
Neem contact op met kantoor en vraag naar de eerst volgende workshop avond.

Mail het Witte Wiel

Wellicht ook interessant voor jou

Meer over ons

Bekijk pagina