Eerst water de rest komt later
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Eerst water de rest komt later

8 april 2019
Kom eens gezellig langs

Boek nu een rondleiding

We vinden het erg gezellig wanneer je langs wilt komen om alles te bekijken en eens te kletsen hoe wij omgaan met de kinderen die bij ons spelen en je bent uiteraard van harte welkom.

Klik op onderstaande button om een vrijblijvende rondleiding te boeken/

Tot snel

Boek een rondleiding
Eerst water

de rest komt later

Je zit lekker aan tafel met je vrienden bij te kletsen. De kinderen spelen met zijn alle samen want ook zij hebben elkaar gemist na onze wel verdiende vakantie.
Ranja, koffie en thee wordt op tafel gezet en iets lekkers om deze gezellige date te starten. Tijdens het kletsen kruipt de kleine van je vriendin naar de tafel en trekt aan het tafelkleed en krijgt de gloeiend hete thee die jij zojuist hebt ingeschonken over haar heen. Ai wat nu! Je hoort in je achterhoofd, de pakkend zin

Eerst water de rest komt later.

Maar hoelang moet je eigenlijk de brandwond onder het water houden? En moet dit ijskoud water zijn of lauw? Moet ik de kleding weg halen indien deze over de verbranding zit? Er komt toch iets meer bij kijken dan alleen deze zin.

We geven jullie enkele tips want het is toch wel gemakkelijk en goed om te weten hoe je het beste kunt reageren in deze situatie

  • Eerst ga je 10 minuten koelen onder lauw stromend water uit de kraan. Heb je geen kraan of douche bij de hand? Dan kun je ieder water pakken wat je tegen komt. Koelen is beter is niet koelen!
  • Verwijder kleding, sieraden en/of de luier van je kind. (Maar let op! Doe dit uiterst voorzichtig om de onderliggende huid niet te beschadigen)
  • Koel alleen de wond, zorg dat je kind uiteraard niet onderkoeld raakt.
  • Krijgt de slachtoffer in dit geval het kindje het koud? Houdt haar dan warm met een deken.
  • Smeer niets op de brandwond en dek de wond zo steriel of zo schoon mogelijk af bijvoorbeeld met huishoudfolie. Smeersels, zalfjes, balsem, tandenpasta of iets in deze trant, smeer ze niet! Zelfs geen Betadine of Jodium. Door te smeren kan een huisarts/dokter de brandwond niet goed beoordelen.
  • Laat een Arts altijd even kijken naar de brandwond wanneer deze een blaar geeft, een open wond is of bij een grauwwitte huid. Ook wanneer een groot deel van de huid rood en gezwollen is.

Neem brandwonden aub serieus, er kan meer aan de hand zijn dat jij in eerste instantie denkt.

Liefs Laura

 

p.s. Ik hoor een goede smoes aankomen om met je vrienden lekker een wijntje te gaan drinken in de kroeg ipv hete thee 😉

Wellicht ook interessant voor jou?

Meer over ons

Bekijk pagina