• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Eten jullie met het gezin samen ?

29 oktober 2018

Eten jullie met het gezin samen ?

Samen eten is belangrijk voor het gehele gezin, zo blijkt ook uit wetenschappelijke studies.
Zorg daarin dat eten echt een moment is waar jullie allemaal van kunnen genieten. Doet het niet vlug maar zorg dat het een waardevol moment is.
Dit klinkt logische, maar in veel huishouden is avond eten een ritueel wat vlug gedaan wordt door de drukke dag die zij hebben. Terwijl quality time met je gezin positief effect heeft op meer dan enkel je eetgewoonten.

Hoe vaak ga jij buiten het avond eten samen met het gezin zitten en gewoon even kletsen hoe je dag is geweest ? Samen eten geeft je de mogelijkheid om dit ook daadwerkelijk te doen. Je leert je kinderen kennen en ziet hoe ze zich gedragen in een sociale omgeving, je blijft op de hoogte van wat er speelt in het leven van je kind en wat er door hen hoofd gaat. Daarnaast stimuleer je ook direct de taal ontwikkeling.

Hebben jou kinderen vaak ruzie ? Dan is dit ook een manier om de spanning of problemen op een gezonde manier geuit te worden. Door regelmatig als gezin tijd door te brengen, kun je veranderingen in het gedrag van je kinderen signaleren en- indien negatief – tijdig aanpakken en bijsturen voordat er echt een probleem ontstaat.

Daarnaast is samen eten ook een perfecte manier om met moeilijke eters om te gaan, onbekende voeding te introduceren en juist je kind te stimuleren om zijn/haar smaak te verbreden. Daarnaast is ook bewezen dat kinderen die samen eten ook gezonder eten en minder vetten en suikers binnen krijgen.

Wat uiteraard de belangrijkste tip is ! Leg je telefoon met het scherm naar beneden weg, zodat je ook niet afgeleid bent, maar echt voor je volle 100 % bij het eet moment en je gezin bent.

Klaar met eten ? Wanneer je kinderen wat ouder zijn, kun je ook samen de tafel afruimen, dit kan ontzettend gezellig en leer vol zijn. Speel samen, was samen af of laad samen de vaatwasser in. De verhalen en grapjes blijven leven, lang nadat iedereen van tafel is. Je kind leert samenwerken en zal ook waarden hechten aan dit moment en aan jullie als ouders.

Wellicht kunnen wij iets voor jou betekenen ?

Wie zijn wij ?

Bekijk pagina