• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Experimenteren met verven

27 mei 2019

Verven is een activiteit voor jong en oud en kun je uitvoeren op allerlei manieren. Naast dat het leuk is, is het ook heel leer vol en stimulerend voor de ontwikkeling. Wil jij jou kind wel laten experimenteren met verf maar weet je niet goed hoe? Lees dan verder en ‘get inspired’

Focus je niet op het resultaat maar op de ervaring.
Natuurlijk is het leuk om ook echt nog te kunnen zien wat het resultaat is geworden, maar vaak is dat ‘bijzaak’, dit is waarschijnlijk iets wat jij zelf leuk vindt om te zien. Voor jou baby is het vooral leuk dat ze mag experimenteren met verf. Onthoudt dat goed. Wanneer je kind ouder wordt, zal je zien dat het resultaat van zelf beter en beter wordt.

Hoe laat ik mijn baby experimenteren.
Dit kan beginnen met een voet of hand afdruk in de verf of wellicht wanneer je baby wat ouder is met vingerverf. Zet een bakje met water en een washandje klaar en je baby lekker in haar luier voor een wit blad en laat haar ontdekken. Wat gebeurd er met de verf op het papier, er komen nog meer kleurtjes, dat voelt gek tussen je vingers. Je zal zien dat ze hier echt van geniet en echt de kleuren en structuur van de verf ontdekt.

Spannend
Merk je dat je baby het spannend vindt? Aarzel dan niet maar doe juist lekker mee. Doordat jij je vingers door de verf beweegt, motiveer je jou baby om hetzelfde te doen.
Verven met andere voorwerpen

Naast het verven met de gebruikelijke verf kun je natuurlijk ook gaan verven met andere producten.
Tegenwoordig heb je ook bad verf, succes gegarandeerd, pak eens de scheerschuim van papa of wellicht met mooi weer zet je een bak water buiten met kwasten en tekenen maar op de grond.

Wanneer je baby géén baby meer is,
is het ook leuk om andere voorwerpen te gaan gebruiken. Vervang de kwast of je vingers eens voor een aardappel, rietjes, wattenstaafjes, je bestek, toiletrollen en ga zo maar door. Ieder voorwerp geeft een ander ‘effect.

Ben jij al klaar om te gaan experimenteren met jou ‘Picasso?’
Vergeet niet te genieten.

Liefs Laura

Wellicht ook interessant

Meer over ons

Bekijk pagina

Wie zijn wij

Bekijk pagina