Fluitend naar je werk !
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Fluitend naar je werk!

24 september 2018
Ga jij fluitend naar je werk ?

Een goede werksfeer is bijna het belangrijkste punt voor iedere werknemer en werkgever.
Ga jij blij naar je werk, dan is het resultaat wat jij biedt ook positief. Ook uit onderzoek blijkt dat een de meerderheid een goede werksfeer verkiest boven een goed inkomen. Denk daarom hier niet te “licht” over na. Dit is precies de reden waarom het creëren van een goede sfeer zo ontzettend belangrijk is!
Hoe creëer je een fijne werksfeer ? Dit verschil kan alleen jij maken.

1. Irriteer jij je aan jouw collega ?
Dit klinkt voor de hand liggend, maar praat hier over. Roddelen, zware werkdruk en irritaties, zijn grote factoren die de werksfeer kunnen beïnvloeden. De gouden tip; praat, praat, praat. Niet met je leuke collega om even vuur te “spouwen”, maar maak het bespreekbaar met de persoon die dit betreft zonder eerst ook andere tegen die “vervelende” collega op te zetten.
Wanneer je weet waar jou collega zich aan irriteert, kun jij daar rekening mee houden en anders om. Stel dit dus niet onnodige langer uit, maar los het zo snel mogelijk op!

2. Beslissingen en veranderingen.
Vraag je werkgever of je mee mag denken bij veranderingen op de werkvloer of omgeving . Dit kan uiteraard niet altijd, maar je kunt altijd een mening of idee geven. Jij werkt immers op die werkvloer en weet hoe de praktijk zich uit. Geeft je leiding gevende een werkwijze aan waarvan jij de twijfels hebt of dit een goed idee is ? Zeg dan niet direct “nee” maar ga er met je collega’s voor. Probeer de werkwijze uit en beschrijf de knelpunten op papier. Wanneer jij je leiding gevende serieus neemt en er voor gaat, zal deze wisselwerking ook zijn.

3. Vrijheid
Zou jij graag vrijheid willen of je verder willen ontwikkelen ? Misschien wel meer verantwoording ? Geef dit aan bij je leiding gevende. Zodra je dit doet, zal je al snel merken dat werken geen verplichting is maar juist jij je “Vrij” voelt. Je gaat dan werken met plezier en stimulatie omdat je goed wil presteren en wil laten zien uit welk “hout je gesneden bent”.

4. Complimenten geven
Wist je dat je langer een fijn gevoel krijgt van het geven van complimenten dan het krijgen van complimenten ? Doet je collega iets wat je fijn vindt, geef dan een compliment en aarzel niet. Het is een win-win effect. Je collega zal sneller nog eens deze actie herhalen en je krijgt er zelf ook een goed gevoel van.

5. Teambuilding
Doe mee met team uitjes. Het is goed voor jezelf en je collega’s om jou te leren kennen buiten het werk. Een andere omgeving of samen een activiteit ondernemen kan die irritante collega ineens heel leuk zijn. Zie het niet als een opgaven om hier aan mee te doen, maar ontspan, ben open naar je collega’s, heb plezier en neem de tijd om elkaar te leren kennen.

Wellicht kunnen wij iets doen voor jou ?

Meer over ons

Bekijk pagina