Ga jij naar buiten of niet?
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Ga jij naar buiten of niet?

14 januari 2019
Ga jij naar buiten of niet?

Ga jij naar buiten of niet?
Het is koud, nat of gewoon erg saai weer. Vooral in de koudere maanden merk je dat je minder snel naar buiten gaat of redenen zoekt om niet naar buiten te hoeven.
“Mijn kind is niet fit” , “Ik voel me niet zo lekker”, het regent, “zit me kind wéér onder de blauwe plekken” etc., etc., etc.
Genoeg redenen om het niet te willen doen. Maar wees eens eerlijk naar jezelf, je weet dat even een frisse neus halen juist goed voor jou en je kind is.

Naast het feit dat kinderen het leuk vinden om buiten te spelen is het ook Wetenschappelijk bewezen dat kinderen die buiten spelen beter slapen en eten door de beweging die zij krijgen en ze ontwikkelen zich beter op motorisch gebied én hebben minder kans op overgewicht.

Pas op voor die drempel!
Heb jij stress van buiten spelen, ren jij rondt je kind, omdat hij steeds over de drempels, in de modder en van de stoep valt? Met andere woorden,“Laat het los”.
Je kind leert door te ervaren, wanneer jij jou kind wil beschermen tegen al deze “gevaren” hoe kunnen zij dan ontdekken?
Laat je kind ervaren hoe het is om te vallen, het is zeker dat hij de volgende keer wat voorzichtiger op het muurtje of over de drempel loopt.

“Het regent, het regent!”
Laarzen aan, paraplu mee en hup, naar buiten! De perfecte gelegenheid om de kinderen te laten spelen met regen.
Bekijk hoe de druppels in het water vallen, ren juist een stuk door de regen en wordt lekker nat, stamp in de plassen of maak modder.
Kortom regen kan zo leuk zijn!

Wat vindt je in het bos
De bossen is ook een absoluut succes bij kinderen. De speeltuin om de hoek, is zo voor de hand liggend. Wellicht zit er een bos vlak bij jou in de buurt. Door heel Nederland zitten kabouterbossen verspreidt, dit zijn speelbossen speciaal gemaakt voor kinderen. Een absolute HIT! Houten bruggetjes om over te klimmen, zand hopen, zoek spelletjes, kortom een gratis uitje waar jou kind waarschijnlijk geen genoeg van krijgt. Wil je naar een kabouter bos hier in de buurt ? Bezoek dan eens bijvoorbeeld het kabouterbos in Wintelre of Vessem.

Sneeuw
Helaas krijgen wij niet vaak te maken met veel sneeuw, maar jeetje dan is alles net één grote speelplaats!
Sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken, kastelen bouwen, tekenen in de sneeuw, voet afdrukken zoeken, kortom te veel om op te noemen.
Zo zie je dat niet alleen de zomer uitnodigt om buiten te spelen, maar dat de koude maanden ook volop opties en mogelijkheden heeft.

Ieder weertypen heeft zijn charme,
gebruik het en geniet ervan!

Liefs Laura

Wellicht ook intressant voor jou?

Wie zijn wij

Bekijk pagina