• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Hoe bereid je jezelf voor op de eerste dag kinderopvang

23 januari 2019
Spannend,

Hoe bereid je jezelf voor op de eerste dag kinderopvang

Misschien ben je er aan toe, misschien nog helemaal niet, maar na je verlof is de intake dag daar en gaat je kindje oefenen op de kinderopvang.

Bij ieder kinderdagverblijf gaat het wen proces verschillend. Het kan zijn dat je baby bijvoorbeeld 2 ochtenden komt wennen, voordat hij de vaste dagen gaat beginnen. Zo kan hij alvast de omgeving leren kennen. Weet wel dat dit ook vooral gevoelsmatig voor jou als ouder is. Want het is tenslotte ook fijner wanneer je voor je “eigen gemoedsrust” weet “ik breng me kind niet meteen de hele dag weg”. Want jou kind heeft op zo’n jonge leeftijd nog geen besef van tijd.

Als alles maar goed gaat
Het is ontzettend belangrijk dat je een fijn gevoel hebt bij de kinderopvang waar jij jouw kind brengt. Je laat immers je kostbaarste bezit achter. Er is niets fijner dan te gaan werken, met het gevoel mijn kind is bij jouw in goede handen. Deze specialisten, hebben alle aandacht voor je baby. Uiteraard zijn de eerste dagen vooral gebaseerd op het creëren van een band, een veilig gevoel en extra aandacht voor jou baby. Je mag bellen als ouder, wellicht versturen ze je een foto via WhatsApp, zodat je ziet “mijn baby heeft doet het goed!”

Stimuleren van ontwikkeling
Je merkt aan baby’s die van jongs af aan naar de kinderopvang gaan dat zij zich ook sneller ontwikkelingen op motorische, taal en lichamelijke ontwikkeling. Van nature imiteren baby’s en kinderen elkaars gedrag. Ze gaan na doen wat de ander doet en uitproberen, ze worden als het ware “getriggerd” om zichzelf uit te dagen. Daarnaast weten de leidsters precies wat ze moeten doen, om jou baby uit te dagen een speeltje te pakken, om te rollen of te gaan staan.

Afscheid nemen.
Voel je niet vervelend wanneer je jouw baby voor het eerst brengt en je in tranen uit barst. Dit is een normaal gevoel. Vervelend zeer zeker, maar niets om je voor te schamen. De kans is zeer aanwezig wanneer je jouw baby vanaf 3 maanden brengt hij zonder moeite start bij de kinderopvang en vanaf 6 maanden ineens gaat huilen wanneer je weg gaat. Dit komt door het besef gevoel van jou kleine boef, onthoudt goed, ook deze fasen gaat weer over en hoort erbij. Wanneer je een vervelend gevoel hier aan over houdt, bespreek dit met de leidsters of bellen na een uurtje even op om te kijken hoe het gaat en zodat jij jezelf even gerust kan stellen en gewoon lekker kan gaan werken, zonder je zorgen te maken.

Heb je vragen?
We kunnen enkel tot slot adviseren om al je vragen te stellen aan de leidsters. Wil je advies betreft een onderwerp, vraag het de specialisten. Deze getrainde leidsters hebben veel kennis, waarom niet deze informatiebron gebruiken? Loop je er tegen aan dat je iets niet fijn vindt hoe het gaat op de groep? Hoe moeilijk dat ook is, maak ook dit bespreekbaar.

Open en eerlijkheid is belangrijk! Niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen.
Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou?

Wie zijn wij

Bekijk pagina