Hoe kies je de juiste kinderopvang ?
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Hoe kies je de juiste kinderopvang ?

27 augustus 2018
Waar begin je met deze belangrijke keuze ?

Praktische
Is de kinderopvang vlak bij je huis of op zelfde weg naar je werk ? Uit onderzoek blijkt dat de meeste ouders maken de doorslaggevende keuze om praktische redenen.

Flexibiliteit
Sluiten de openingstijden aan op jouw behoefte ? Hoef je je niet te haasten, maar kun je op je gemak je kind brengen en halen ? Wat als je in de file staat, mag je dan later je kind komen halen of wat gebeurt er dan ? Is je kind ziek ? Mag hij / zij dan toch komen of moet je direct je kind komen halen. Dit zijn allemaal belangrijke onderwerpen die invloed kunnen hebben op jouw beslissing.

Veiligheid
Hoe veilig is het kinderdagverblijf ? Kan ik zelf gewoon binnen wandelen, dus wellicht iedere vreemden ? Of moet ik aanbellen? Zit er een omheining rondom het “speelplein”. Hoeveel leidsters per groep ? En hoe werkt het 4 ogen principe. Hoe zijn de groepen ingedeeld ?

Pedagogische beleid
In een pedagogische beleid staat precies vermeldt hoe de leid(st)ers de ontwikkeling en benadering van de kinderen gevolgd wordt. Kijk goed of deze visie ook bij jouw visie aansluit. Het is belangrijk dat je je kindje met een gerust hart achter laat.

De kinderen
De benadering en omgang met kinderen staat vaak ook in het pedagogische beleid beschreven. Maar wat uiteraard niet beschreven staat en wat belangrijk is om “met eigen ogen te zien” is hoe reageren de leidsters op de kinderen. Dit kun je enkel beoordeling door ook even op bezoek te gaan bij het kinderdagverblijf naar keuze. Ga eens langs en plan een gesprek tijdens openingstijden. Zo heb je het beste beeld van hoe een dag er uit ziet en hoe de kinderen reageren op de leidsters maar ook op elkaar. Daarnaast is het ook leuk om te zien hoeveel en wat voor speelgoed er aanwezig is, of er een lekker rommeltje is of juist alles opgeruimd ? Hangen er knutselwerken? is er tijd om te knutselen?

Een klik !
Een belangrijk punt, misschien wel het belangrijkste is de “klik”. Jij moet straks jouw dierbaarste bezit achterlaten bij deze leidsters. Daarom is een klik met het kinderdagverblijf wel één van de belangrijkste punten op de lijst. Zijn er vaste gezichten, is er veel verloop van leid(st)ers ? Nemen de leidsters de tijd voor je of ben je een nummertje ? Kortom voor jou moet de kinderopvang een ondersteuning bieden, geen stress opleveren. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om jouw gevoel. Voel jij je prettig bij de leidsters en het kinderdagverblijf ? Vertrouw op je gevoel, dan maak je zeker de juiste keuze.

meer over ons

Bekijk pagina