• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Kinderfeestje met een laag budget

6 februari 2023

Een kinderfeestje vieren lijkt tegenwoordig een wedstrijd op zich. Je kind wordt uitgenodigd om mee te gaan naar een zwembad, Dan ontvangt ze een uitnodiging om naar de dierentuin te gaan en er is nu al spraken en ruzie omdat je kind een uitnodiging wil van dat ene vriendinnetje omdat zij met haar kinderfeest naar een pretpark gaat. ‘Uhhh wat?’

Super gaaf en leuk allemaal die uitjes, maar zéér prijzig en wetende dat er ook ouders zijn die amper een verjaardagsfeestje kunnen betalen.

De ouders die naar een pretpark gaan met hun kind houdt net zo veel hun kind als die ouders die een mega gave Feestmiddag hebben georganiseerd gewoon thuis. Het gaat niet om wat je geeft aan je kind. Het gaat om de liefde die je ze bied en de herinneringen die je met ze maakt.

De Feestmiddag!

Hoera!

We komen thuis aan en de tafel is gedekt en de kamer ziet eruit als een feestje. Vlaggetjes, ballonnen en feestelijke bordjes en bekers. ‘We zingen lang zal ze leven en roepen Hoera!’ We proosten samen en eten eerst iets lekkers.

De kinderen starten met cake, eierkoek, cupcake of kiekje versieren. Dit kunt je zo gek maken als je wil. Met slagroom, zonder slagroom. Versieren met fruit, schuimpjes, snoepjes, hagelslag. Dit word een kliederboel, maar dat is okay. Dat zal lekker smaken.

Cadeau verstoppen.

De jarige job, sluit de ogen en de kinderen mogen in de woonkamer hun cadeau verstoppen. Daarna gaat de jarige job het cadeau zoeken en de kinderen mogen helpen door te zeggen of de jarige warm is of koud is op weg naar het cadeau.

Schmink

Laat ze zelf schminken, ben jij creatief schmink jij iets op die snoetjes. Bij de meeste kinderen is dit een feest opzich. Je veranderen in een superheld of rondlopen als een mooie prinses of eenhoorn. Wie wil dat nou niet?

Speurtocht door de straat met spelletjes tussendoor.

Oud Hollandse spellen, blijven altijd een succes. Zaklopen, bliklopen. Ballen gooien, samen op zoek gaan naar een schat. Geloof de kinderen worden hier dus echt MEGA enthousiast van. Lekker alle energie eruit.

Knutselen en chill

Na binnenkomst mogen de kinderen lekker knutselen in een thema. Laat ze een tekening maken., met stiften of verf. Koop een tshirt bij de zeeman of action en textiel stiften. Let wel op dat de kleren niet vies worden tijdens het kleuren van het tshirt. Hebben ze daar geen zin in? Dan lekker met zijn alle even chillen op de bank met een te leuke nieuwe gave film.

Aan tafel!

Ondertussen word er friet gehaald. Trek een wegwerp tafelkleed over de tafel en gooi daar alle friet op 1 hoop verspreid over de tafel. Spuit de mayonaise, ketchup of appelmoes lekker op tafel en Dippen maar! Iedereen nog een snackje erbij en je bent klaar.

Afsluiten met een Disco.

Sluit alle gordijnen en zet de muziek lekker hard. Het is tijd voor een disco. De kinderen kunnen lekker dansen en worden ondertussen langzaam 1 voor 1 opgehaald weer door de ouder.

 

Nou één ding weet ik zeker.

Over dit feest, word nog lang gesproken.
Herinneringen maken, lekker viezerikken, spelletjes en doen en samen ontdekken met je vriendjes en vriendinnetjes is puur genieten als je het mij vraagt.

Liefs Laura

 

Meer over ons

Meer blogs

Bekijk pagina

Boek een rondleiding

Bekijk pagina