Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Knuffeltijd

26 februari 2018 Activiteiten, Baby, BSO, Kinderopvang, Peuter

Deze blog is geschreven door Nynke Kemper van Star Child, zij verzorgt Relax 4 kids op de BSO:

Hoeveel knuffels geef jij op een dag? Het zou interessant kunnen zijn om dit eens te checken voor vandaag. Ga eens terug naar het begin van de dag en tel je gegeven en ontvangen knuffels. Ik las eens dat een mens minimaal 7 knuffels per dag nodig heeft voor een gezonde dosis geluk hormonen. Is het dan allemaal zo simpel? Nee, natuurlijk niet. Geluk valt of staat natuurlijk met een hoop factoren die ook meespelen in je leven. Maar toch beïnvloedt het ons zeer positief. Zelfs een kleine aanraking zoals een schouderklopje of een high-five kan het geluk hormoon oxytocine aanmaken. Wat hebben we dan aan dit hormoon? Uit onderzoek is gebleken dat het pijn verzacht en stress laat verdwijnen. Het zorgt voor een grote dosis ontspanning!

Nou heten de lessen die ik geef Relax 4 Kids, dus dan komt die ontspanning wel van pas. Bij de start van de eerste lessen begon ik al met het inzetten van massages tijdens de les. De kinderen vonden het meteen fantastisch en nu, ruim een jaar later wordt er nog steeds iedere les om masseren gevraagd. Ik heb inmiddels een hele selectie van verschillende spellen met aanraking. Wat je thuis zou kunnen doen is een treintje maken van alle gezinsleden. De achterste persoon tekent met de vingers en handen iets op de rug van diegene voor zich en geeft dit weer door aan diegene voor zich totdat de voorste aan de beurt is. Diegene mag noemen wat er getekend is. Ook altijd erg lachwekkend wat de uitkomst is omdat deze zelden klopt😉 Wel 2 in 1 omdat jullie tijdens de lachbui ook weer andere fijne stofjes aanmaken.
Heb je het gevoel dat je kind behoefte heeft aan meer ontspanning en aanraking gedurende de dag? Laat hem of haar dan eens een Relax 4 Kids les ervaren. Op dinsdag geef ik les op het witte wiel tussen 16.00 – 17.00 uur aan kinderen van 4 t/m 7 jaar. Van 17.00 – 18.00 volgt er een les voor 8 tot 12-jarigen. Op donderdag is het van 17.00 – 18.00 uur een gemengde groep met leeftijden tussen de 4 en 12 jaar. Een proefles is natuurlijk altijd vrijblijvend. Oh ja, en denk aan het geven van die extra knuffels vanaf vandaag. Voor jou heel erg fijn en voor de ander ook genieten!

 

 

Ook interessant

Onze Kinderopvang

Bekijk pagina

Onze BSO

Bekijk pagina