• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Het avontuur van de Kwebbels (peutergroep) en de vlieg

26 juni 2023

Alle kinderen zaten aan de tafel heerlijk fruit te eten. Er werd gelachen gekletst en natuurlijk nog een beetje meer gegeten. Maar toen gebeurde het….

‘Wat is dat daar? Dit hier? Ja dat daar? ‘

De kinderen zagen een échte vlieg op de ramen binnen in de groep. Wow dat is wel héél cool. De Juf stelt zich voor en gaat in gesprek met de vlieg. De juf vraagt de kinderen, waarom zou de vlieg niet naar mij luisteren? ‘Nou juf, die kan toch niet praten?’ Laten we ons allemaal toch even voorstellen aan de vlieg, wij geven het goede voorbeeld. Een vlieg kan natuurlijk niet praten met ons! Maar wat kan een vlieg allemaal wél. De juf pakt een doorschijnende bak en ving de vlieg voor de kinderen. Nu konden we met alle kinderen de vlieg bestuderen. Samen tekenen we de vlieg na. Wat kan een vlieg allemaal? Zoomen, vliegen, maar wat eet een vlieg eigenlijk?

De juf pakt er een boek bij en we lezen met de kinderen het boek van ‘De mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

POEP! IEUW!

Daarom is hij natuurlijk hier! Met al die stinkkontjes denkt de vlieg dat we een lekkere maaltijd hebben! De gezichten van de kinderen worden steeds gekker en er word hard gelachen. De vlieg kan hier géén eten vinden, maar waar is wel héél véél poep voor de vlieg? Hoe kunnen wij vlieg helpen een lekkere maaltijd te vinden?

‘OP DE BOERDERIJ’ galmt het door de groep.

Dan gaan we hem daar naartoe sturen. We zijn met alle kinderen naar buiten gegaan en met zijn alle zwaaide we de vlieg gedag!

‘DAAAAAG VLIEG!’

Meer over ons

Boek een rondleiding

Bekijk pagina

Meer over onze peutergroepen

Bekijk pagina