Loop jij op wolken?
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Loop jij op wolken?

10 december 2018
Loop jij op wolken?

Er zijn stellen die na de geboorte van hun eerste kind op een roze wolk zitten en alleen maar genieten van de geboorte van hun kind. Maar toch, is er een meerderheid van de vrouwen maar ook mannen die de start van hun gezin als “heftig” ervaren.

Bevallen is ontzettend zwaar. Daarom heeft je lichaam ook de tijd en rust nodig om te herstellen. Gelukkig heb je de eerste dagen een kraamverzorgster en kun je deze rust nemen. Echter komt de uitdaging daarna, want vanaf nu moeten jullie het alleen gaan doen. Ga zelf rusten wanneer je baby slaapt of wissel voedingsmomenten af met je partner. Als je namelijk zelf vermoeid bent, kun je ook veel minderen hebben en daardoor kun je het gevoel krijgen dat je de controle verliest.

Daarnaast voel je net als iedere ouder onzekerheid. Dit is een vervelend gevoel en hier wordt niet vaak over gesproken. Misschien komt het door schaamte gevoel of wat dan ook, maar dit is absoluut niet nodig! Spreek je onzekerheid uit, dit geeft je meer handvatten en meer adviezen zodat je jouw kennis verbreed. Hoe het ook loopt, wees gerust vertrouwen komt met de maanden.

Voor ieder gezin bestaat de eerste periode uit het leren kennen van elkaar. Een baby heeft meestal een grote impact op jullie leven. Je baby vraagt om liefde, veiligheid en geborgenheid. Het is belangrijk om in deze periode veel contact te maken, voor zowel moeder als vader. Zo leer je jouw kindje het snelste kennen en voelt je baby zich vertrouwd en veilig.

Hoera je krijgt je oude lichaam weer terug! Je hebt je lichaam zien veranderen omdat je baby in je groeit, nu wordt het tijd om te ontzwangeren. Dit zijn weer grote veranderingen voor jouw en dit ga je uiteraard ook merken en voelen. Je baarmoeder trekt weer samen, je hormoon is lager dan voor de zwangerschap. Het is heel normaal dat je last krijgt van; Moeheid, concentratieproblemen, rugpijn, hoofdpijn, haaruitval, onregelmatige of uitblijven van je menstruatie, somberheid. Dit hoort allemaal bij het proces en duurt meestal ongeveer 9 maanden.

Heb je na 9 maanden nog steeds last van deze “klachten” voel je niet bezwaard maar bespreek dit met je huisarts.
Hij kan jou verder helpen zodat je je spoedig weer de oude voelt.

Liefs Laura

Wellicht ook intressant voor jou?

Wie zijn wij

Bekijk pagina