Pinda allergie
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Mijn kind heeft een pinda allergie!

8 oktober 2018
Gast Blog

Wij hebben een geweldige leuke en leervolle blog mogen ontvangen van Jolien Jongen. 
Deze willen we graag met jullie delen. 

Ik ben een moeder van een kindje met een ernstige allergie voor pinda’s, noten, soja en sesam.
Aangezien ik het fijn vind om jullie eerst kort iets te vertellen over mijzelf, mijn gezin en mijn reden om te starten met bloggen heb ik dit gekozen als onderwerp van mijn eerste blog.
Ik ben 30 jaar oud en samen met met man Joris en twee dochtertjes Juul (3) en Roos (1) woon ik in Noord Brabant. Ik werk al 10 jaar in het (speciaal) onderwijs.

Voedselallergie

Op een leeftijd van 1 jaar kwamen wij er op een zaterdagavond achter dat Juul zeer allergisch is voor pinda. Na een kwart theelepeltje pindakaas ging het helemaal mis en reageerde ze anafylactisch. Nadat we met spoed door de ambulance naar de eerste hulp waren gebracht, drong het pas tot ons door wat er aan de hand was.

Uiteindelijk na uitgebreide onderzoeken enkele weken later bij onze allergoloog kwam er naar voren dat behalve voor pinda,
Juul naast enkele ‘kleine‘ allergieën ook extreem allergisch is voor alle noten, soja en sesam.
Na deze schokkende avond kwamen wij terecht in de wereld van allergieën, anafylaxie en Epi-pennen.
In deze wereld kwamen er duizenden vragen, tranen, paniek en vooral lange zoektochten op internet.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind veilig is? Wat mag mijn kind wel en niet eten? Hoe leg ik de ernst van de allergieën uit aan anderen?
Hoe ziet haar toekomst eruit? Waar moet ik mijn kind beschermen en waar moet ik het ook leren loslaten? Kan het ooit voorbij gaan?
Is er in de toekomst mogelijk een oplossing in de vorm van immunotherapie? Waar vind ik lotgenoten met tips en vooral…..
hoe leg ik mijn kleine meisje uit dat eten dat voor anderen de normaalste zaak van de wereld is, voor haar dodelijk kan zijn?

Elkaar helpen

Gaandeweg werd me duidelijk: deze vragen heb ik niet alleen. Deze vragen hebben alle ouders met kinderen met ernstige allergieën en laten we elkaar daarin helpen.
Of beter nog, laten wij de wereld om onze kinderen heen informeren en leren hoe ze hier samen met ons beter mee om kunnen gaan.
Want zo kunnen onze kinderen een veilig en fijn leven leiden waarbij geen deuren sluiten.

Vanuit de kant van moeder, leerkracht, vriendin, buurvrouw, dochter neem ik jullie mee in wat wij meemaken, ervaren, leren en hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen.

Liefs,
Jolien

Voor meer informatie over Blogger Jolien ?

Ga naar de onderstaande website. Jolien brengt iedere maand een nieuwe blog uit betreft hoe hun dagen eruit zien met een kindje met ernstige pinda allergie.

Ga naar de blog van Jolien

Wellicht ook interessant voor jou ?

Wie zijn wij..

Bekijk pagina