• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Samen de wereld ontdekken

12 november 2018

Wat is jou mening?

Er is zoveel wat jij jouw kind wil laten zien, maar alleen al dat idee “al dat leuren met spullen, zullen we dat wel doen?”. Vaak is het antwoord daarop “Nee” we blijven wel thuis en gaan het wel doen als ons kind wat ouder is. Terwijl de wereld zo mooi is! Niet alleen Nederland is mooi, maar er zijn zo ontzettend veel mooie plekjes op de wereld die je niet wil missen.
Mijn onderzoeken op het internet betreft het reizen met kinderen zijn de meningen ontzettend verdeeld. “Ga niet met je kind op reis, want dit is slecht voor je kind!”. Naar mijn mening is dit de grootste onzin die er bestaat. Je moet inderdaad beter nadenken voordat je de deur uit gaat, maar het hoeft je absoluut niet tegen te houden om de wereld te ontdekken!

Wat is jou mening ?
Mijn mening is “Gewoon lekker op pad gaan met je kind”. Als is dit een ritje met de bus of de trein of ga echt op vakantie waarom niet?

Maak jij je druk omdat je bang bent dat je wat vergeet? Of wellicht denk je juist aan alle dingen die fout kunnen gaan. Hoe meer jij je druk maakt, zal jou kind deze druk ook voelen. Geef jezelf een goede voorbereiding en zorg dat je alle “echt” belangrijke dingen bij hebt zoals; eten, luiers, 1 setje reserve kleding , je portemonnee en eventueel een paspoort. Want tenslotte, waar jullie ook naartoe gaan, ze hebben winkels waar alles te koop is. Dus ben je iets vergeten? Géén paniek gewoon een supermarkt opzoeken. Wat tips om de spanning weg te nemen.

– Neem de tijd om je goed voor te bereiden. Waar ga je naartoe, hoelaat komt de bus of de trein, wat is de locatie, wat neem je mee ? Hoelang wil je gaan.
– Reis niet alleen met je kind, maar neem je partner of een vriend/vriendin mee. Zo sta je er nooit alleen voor.
– Wat zegt de weersvoorspelling ? moet je zonnebrand mee nemen of toch de regenkap ?
– Begin met een klein ritje met de bus, misschien een blokje om en bouw dit daarna uit tot waar je ook maar naartoe wil.

Blijf je toch liever dichter bij huis? Ga dan eens lekker op pad met de bus of trein. Wist je dat jouw kind tot de leeftijd van 4 jaar gratis mag reizen? Dit is iets simpels, maar zo’n ervaring voor jouw kleine ontdekker. “Want wat gaat dat snel zo’n trein en wat is dat geluid?”

Kortom je geeft jezelf echt de kans om even te geniet de kleine dingen!
Zie alles door de ogen van je kind en je zal merken, je gaat de wereld op een heel andere manier ontdekken!

Wellicht interessant voor jou ?

Meer over ons

Bekijk pagina