• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Verschillende culturen op een kinderdagverblijf

27 mei 2024

Iedereen mag trots zijn op zijn of haar afkomst. Ieder land of werelddeel heeft zijn eigen gewoontes die ieder uniek maken. Wanneer je een groep met kindjes hebt van verschillende culturen, geloven en afkomst zal dit voor kinderen niet opvallen. Die diversiteit, zo dichtbij is waardevol voor de ontwikkeling van een kind. Tegelijkertijd zijn al die kenmerken voor kinderen van cruciaal belang. Het vormt de basis en maakt het kind tot wie die is.

Wij als pedagogisch professional hebben oog voor al die “alledaagse” en “vanzelfsprekende” dingen. Wij laten die diversiteit ter sprake komen, zodat kinderen van elkaar leren dat dingen ook anders kunnen zijn. Het fijne is dat kinderen van zichzelf heel erg nieuwsgierig zijn, heel open staan ten aanzien van alles om hen heen en dat oordelen totaal niet aan de orde is. Kinderen zien wel verschillen tussen mensen en dat is goed, dat is mag en dat mag besproken worden.

Een leuke activiteit is bijvoorbeeld kijk eens naar jou huidskleur; Jij hebt een mooie bruine huid, dat kindje een heel witte en kijk dat kindje heeft weer een andere kleur! Wauw wat zijn er eigenlijk veel verschillende kleuren huid. Ze ontdekken de verschillen en het is allemaal mooi.

Er zijn eigenlijk heel veel overeenkomsten als je goed kijkt, dat laten onze kinderen iedere dag weer zien. Want kinderen kijken voorbij het uiterlijk, voorbij de invloeden van buitenaf en zij zien elkaar, een gaaf speelvriendje of vriendinnetje om samen mee op ontdekking te gaan en van te leren.

Heb jij meer vragen over dit onderwerp?
Maak het net als onze kinderen bespreekbaar.

 

Liefs Linda

Meer over ons

Meer over ons

Bekijk pagina

Plan een rondleiding

Bekijk pagina