• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Voor het eerst naar de kinderopvang en ik neem mee

11 maart 2019

Na het genieten van je verlof en het genieten samen met je kind is het nu weer tijd om aan het werk te gaan. Misschien vindt je het spannend, maar wellicht kijk je hier ook echt ontzettend naar uit om weer aan het werk te kunnen en even geen mama te zijn. Je wil dat je kleintje niets te kort komt en wil goed voorbereid je kind weg brengen. Daarom geven we je enkele gemakkelijke tips

Daar gaan we
Om je kind te vervoeren heb je natuurlijk een babystoeltje of Maxi-Cosi nodig of is de kinderopvang zo dicht bij dat je lekker te voet kunt gaan. Leg een warm dekentje klaar om je baby in te stoppen wanneer het koud of winderig weer is. De leidsters van het kinderdagverblijf geven tijdens de intake aan wat je mee “moet” nemen naar de kinderopvang. Een beetje kinderopvang zorgt dat je zo min mogelijk mee hoeft te nemen. Dus vraag hier naar tijdens dit intake gesprek.

Kleding
Jou baby kan nog wel eens spugen, bij tandjes zichzelf lekker onder kwijlen en van die heerlijke spuituiers krijgen. Dan is het voor de leidsters fijn dat er reserve kleertjes aanwezig zijn. Zij hebben altijd wel reserve kleding, maar het is toch wel fijn dat je kindje mee naar huis kan in haar eigen kleding.

Slapen
Hoe slaapt jou kindje, ingebakerd of in een slaapzak? Geef deze dan mee naar het kinderdagverblijf. De slaapzak ruikt naar thuis en zal rust en veilig aanvoelen voor je baby. Gebruikt jou baby een tutje, knuffel of iets dergelijks geef ook deze mee.

Voeding
Of je nu borstvoeding geeft of flesvoeding, geef deze ook mee naar het kinderdagverblijf in een “voedingscontainer”. Zo maak je het voor de leidsters gemakkelijker tijdens de voedingsmomenten. Dit houdt het zelfde in wanneer je borstvoeding mee geeft, neem altijd voor één voeding mee in een koeltasje en zet deze op de kinderopvang direct in de koelkast. We adviseren om één voeding extra mee te geven. Deze is voor reserve wanneer je vast komt te staan in de file en toch niet op tijd bent om je baby op te halen of wanneer deze per ongeluk valt.

Goede zin
Misschien klinkt het voor de hand liggend, maar neem dit letterlijk in je op. Jouw kind voelt jou spanning of onrust wanneer jij een naar gevoel ervaart bij het afscheid op het kinderdagverblijf. Probeer dit zo positief mogelijk te benaderen en het afscheid zo kort mogelijk te houden. Je kleine voelt dan dat het goed en vertrouwd is; “Mama voelt zich goed, dus ook ik kan me ontspannen en laten verwennen”.

De eerste keer is spannend voor iedereen.
Iedere leidster weet dit, maak het bespreekbaar en bel gewoon even in de loop van de dag.
Zodat jij en je kleine de eerste dag met een gerust hart kunnen doorlopen.

Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou

Meer over ons

Bekijk pagina

Wie zijn wij

Bekijk pagina