Waarom lezen zo belangrijk is
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Waarom lezen zo belangrijk is

22 oktober 2018

Lees jij jou kind verhaaltjes voor ?

Dat voorlezen heel erg belangrijk is voor kinderen, dat wist je natuurlijk al. Maar waarom ? Dit heeft allemaal te maken met de ontwikkeling van taal.
Daarnaast leren kinderen zich ook beter concentreren en daarnaast stimuleert lezen en de fantasie. Op dit moment wordt er van kinderen tussen de twee en vijf jaar 90% voor gelezen.
Dat is vrij veel, echter is het aantal voor baby’s van 3 a 4 maanden en na 8 jaar zienlijk lager dit aantal zit slecht op 30 %.

Tijd voor verandering !

Wanneer begin je nu met een verhaaltje lezen ? Dit vinden zelfs baby van 3 maanden al erg leuk! Kies voor een boek met veel plaatjes of met rijmpjes, deze zijn ontzettend populair voor baby’s,
naar mate ze ouder worden kunnen de verhaaltjes meer inhoud krijgen. Over het algemeen zijn baby’s en peuters dol op herhaling. De herhaling van dat ene boekje van Nijntje
wat je ondertussen woord voor woord uit je hoofd kunt voorlezen, blijft een groot avontuur voor je kind. Maar uiteindelijk na deze 100 keer wordt het tijd voor iets nieuws en is dit boekje, van de een op de andere dag ,niet leuk meer. Tijd voor de volgende stap ! God zij dank !

Daarnaast is lezen voor het slapen gaan ook een heerlijk moment om samen de dag af te sluiten. Je kindje valt rustig in slaap, omdat zijn/haar dag ook echt afgesloten word.
Door dit ritueel te herhalen, weet je kind ook wat er van hem / haar verwacht wordt. Al zal je ook snel merken wanneer je kind ouder wordt, dat ze vragen gaan stellen om tijd te rekken, zodat ze nog niet hoeven te slapen. Plan deze tijd ook van te voren in. Start eerder met je ritueel zodat je kind ook even zijn/haar vragen kan en mag stellen.
Maar het belangrijkste is uiteraard, geniet hier lekker van. Zodra jij heerlijk met een relaxed gevoel dit moment beleefd, zal jou kind dat ook doen.

TIP!
Vindt jij de aanschaf van deze kinderboeken te duur ? Maak jouw kind dan nu lid van de Bibliotheek.
Kinderen tot 12 jaar kunnen een gratis abonnement krijgen bij bibliotheek Veldhoven.
Spannende, prentenboek, grappig, themaboeken, ridders en prinsessen en ga zo maar door ! Voor ieder wat wils.

Wellicht kunnen wij iets doen voor jou ?

Wie zijn wij

Bekijk pagina