10 Tips voor een gezonde lunchtrommel
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

10 Tips voor een gezonde lunchtrommel

18 juni 2018

10 Tips voor een gezonde lunchtrommel

Verdeel de lunchtrommel van je kind in bijvoorbeeld drie vakjes, of koop een trommel met vakjes. Hoe gek het misschien klinkt, het helpt jou om creatief te zijn de vakjes elke keer weer met andere gezonde producten te vullen. En voor je kind is het logisch en leuk dat de trommel steeds weer een verassingsbox is.

Iedereen is gevoelig voor complimenten. Net als voor verassingen. Doe af en toe een complimentje in de trommel van je kind om hem te prijzen voor zijn goede eten. Of gewoon om hem te groeten. Brood is geen taboe in de lunchtrommel, maar altijd hetzelfde boterhammetje kan niet op applaus rekenen. Wissel de boterhammen daarom eens af met een groenterijke pastasalade of tortilla wrap, wellicht een hartige pannekoek of grananesalade. Klinkt vergezocht? Probeer maar. Je kind zal het heerlijk vinden.Kies je toch meestal voor brood? Varieer dan in volkoren broodsoorten en mijd witbrood.

Het 10-uurtje – de pauzetrommel – is bij veel kinderen gevuld met een pakje zoet drinken en een zoete muslireep, ontbijkoek of een andere snoepkoek Te veel suiker, nergens voor nodig. Geef als 10-uursnack water en fruit mee. Of wissel het fruit af met een hand vol noten of en mix van noten en (gedroog) fruit.
Laat groenten altijd een onderdeel zijn van de lunch. Als je voor de supersnelle aanpak kiest, doe dan wat snoepgroenten in (een van de vakjes van ) de trommel.
Betrek je kind bij het samenstellen van de lunchtrommel. Meebepalen doet eten.

Lijkt vooruitstrevend maar in principe is élk eetmoment een potentieel groentemoment. Groente in de 10-uur-trommel kan daarom óók een goed idee zijn. Lekker frisse komkommerparten, paprikareepjes, wortelfriet, radijsjes, snacktommaatjes…. Waarom niet ?

Het oog wil ook wat: Doet noten of fruit eens in een muffinpapiertje of geef een grappig servet mee. Houdt het bammetje met kipfilet en groenten bij elkaar met een feestelijke prikker etc. Als wat meer tijd hebt, kun je ’s ochtends ook een keer een lekkere smoothie of een gezond sapje voor je kind maken om mee te nemen naar school. En ook hier geldt; blender of juice gerust wat groente mee, bijvoorbeeld rode of gele biet, wortel, komkommer of wat bladgroente.

Wellicht intressant voor jou ?

Over ons

Bekijk pagina