Onze Visie - Onze Missie
 • Regio Veldhoven e.o.
 • Open van 07.00 tot 19.00 uur
 • Zoals thuis
 • Altijd scherp geprijsd
 • Gericht op Groei
Visie

Onze Missie

De visie van kinderopvang Het Witte Wiel in Veldhoven is erop gericht dat ieder kind uniek is. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Het kind staat bij ons letterlijk centraal. Kinderen ontwikkelen zich vaak in een razend tempo en ieder kind is uniek door zijn eigen aanleg en temperament. Bij het Witte Wiel werken we vanuit een basis van gelijkwaardigheid, veiligheid en wederzijds respect. Een veilige en stimulerende omgeving is een voorwaarde voor een gezonde en goede ontwikkeling van het kind op zijn of haar eigen manier. Dat maakt ons bijzonder!

Ieder kind is uniek

Ontdekken

Een kind mag bij ons echt kind zijn. Dit stimuleren wij door het kind altijd serieus te nemen, echt naar hen te luisteren, en kinderen mee laten meedenken over een oplossing. We respecteren hun gevoelens en laten ze vooral zelf dingen ontdekken. We werken met alles wat de natuur en omgeving ons te beiden heeft.

Structuur bieden

Ook bieden wij een structuur die in grote lijnen overeenkomt met die van de basisschool. Denk hierbij het bevorderen van zelfstandigheid, overgangen te markeren door dezelfde liedjes te zingen (over bijvoorbeeld opruimen, buiten spelen, smakelijk eten). Ook creëren we bepaalde speel -en spelhoekjes op de groep, zodat kinderen hun uitdagingen houden.

Leuke aanvullende BSO activiteiten, daarbij een vakantiepakket met leuke dagtrips afwisselende activiteiten overdag en veel mogelijkheden in huis voor peuters. Ruimte en tijd om te werken aan individuele hulpvragen van mijn kind. Continuïteit van leidster

- Janneke

Als ik Zara vraag: “Wat ga jij vandaag doen bij de kindjes ?” Antwoord ze: “Fruit eten, brood eten en KOEKJES en ik ga knuffelen met juf Sylvia”

- Inge Loots -
We moeten het samen doen

Familie

Wij vinden het belangrijk dat het contact met ouders goed verloopt. Tenslotte vertrouw jij als ouder ons voor een deel de opvoeding van je kind toe. Wij vinden het een eer om een steentje bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van je dierbaarste bezit. Ons doel is om in teamverband meer een familie te vormen dan een bedrijf. Een familie waar jouw kind zich ook thuis voelt.

Voorbereiden

Zonder er iets voor te doen, worden je kinderen vanzelf ouder en wijzer. Onze belangrijkste missie is om kinderen goed op voor te bereiden op het opgroeien in onze maatschappij. Het is voor ouders vaak even wennen als je kind in een andere fase komt en dat is het zeker voor je kind. Wij helpen je kind door middel van activiteiten om zich voor te bereiden op wat  komen gaat, zoals de overstap van baby- naar peutergroep of van de peutergroep naar school.

 

 

 • Team van de babygroepen
 • Team van de peutergroepen

Kom eens kennis maken met het team van de babygroepen

Ons team van leidsters die samen werken op de babygroepen maken er iedere dag een feest van. Zij zorgen ervoor dat de baby’s veilig zijn (fysiek en emotioneel). Zo wordt er ruimte geboden om te groeien, spelen en te ontwikkelen. Of het nu gaat om lekker slapen, buiten spelen, spelen in onze binnenspeeltuin, op pad gaan met z’n allen of gewoon even lekker knuffelen met de juf – de leidsters kijken wat jouw kind nodig heeft op dat moment en spelen daarop in.

 • Kleine babygroepen
 • Professionele en zorgzame leidsters
 • Open vanaf 07.00 uur 's ochtends

Kom eens kennis maken met het team van de peutergroepen

Het team dat samen ervoor zorgt dat de peuters goed begeleid worden, bestaat uit unieke individuen. Zij vinden het allemaal prachtig om samen met de kinderen op avontuur te gaan. Soms gaan ze vliegtuigen kijken bij Eindhoven Airport, soms gaan ze lekker naar de speeltuin, soms gaan ze regendruppels tellen gewapend met paraplu’s en soms brengen ze bezoek aan de opa’s en oma’s in het zorgcentrum. Iedere week gaan de peuters die 3 jaar en ouder zijn op pad met het Peuterplan. dan gaan de peuters op bezoek op een van de locaties van de uitgebreide BSO. Zo gaan ze sporten bij Sportcentrum David Lloyd of ze gaan muziekles volgen bij Art4U. Alles is gericht op ontdekken en ontwikkelen.

Om iedere dag eruit te halen wat erin zit zijn bijzondere mensen nodig. Klik hieronder op de link om kennis te maken met dit team

 • De peuters gaan iedere dag naar buiten
 • We maken gebruik van de uitgebreide BSO locaties
 • Een goede voorbereiding voor de basisschool
Pedagogische Visie

Ontwikkeling van het kind staat centraal

Onze visie is gericht op de ontwikkeling van het kind, het kind staat bij ons letterlijk centraal. Wij benaderen kinderen op een rustige manier. Door de kinderen te observeren en analyseren, zoeken we naar oplossingen of uitdagingen voor hen. Waardering, respect, gezelligheid, gehoord worden en situaties verwoorden in plaats van veroordelen, zorgen voor harmonie en zelfvertrouwen.

Uitstapjes

We maken graag uitstapjes met de kinderen, die aansluiten op de thema’s. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan:

 • thema Verzorgen – we gaan helpen met opa’s en oma’s.
 • thema Vervoer – echte grote bussen bekijken bij Taxibedrijf van Gerwen.
 • thema Boerderij – we gaan naar een echte boerderij.