Blog
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

De kracht van de kinderstilte

2 februari 2018 Activiteiten, Baby, BSO, Kinderopvang, Peuter, Slapen

Deze blog is geschreven door Nynke Kemper van Star Child, zij verzorgt Relax 4 kids op de BSO:

Het is wellicht verrassend te horen dat mijn grootste doel bij het geven van de Relax 4 Kids lessen is om het drukste kind stil te laten zijn en het rustigste kind te horen. Waarom dan denk je misschien? Dat is voornamelijk om de kinderen te laten ervaren dat het kan. Drukkere kinderen benoemen vaak naar mij dat ze niet rustig kunnen zijn of dat ze dat erg moeilijk vinden. Daarom blijft het me ook verbazen dat ik week na week de ‘stille tijd’ aan het begin van de les verhoog en ze dit allemaal heel goed volhouden! Juist de drukkere kinderen hebben enorm veel baat bij deze rust en kunnen meegaan in de stilte van de groep.

In september van het afgelopen jaar was het hooguit 10 seconden dat er niet werd gesproken. Inmiddels is dat al ruim 10 minuten! Natuurlijk ben ik geen goeroe en moet ik daarvoor allerlei trucjes inzetten. Zo krijgen alle kinderen van mij aan het begin van de les terwijl ze op hun matje liggen, een korte massage van hun voorhoofd als ze dit willen. Ze mogen zelf een geur uitkiezen zoals bijvoorbeeld dennen, lavendel, patchoeli of pepermunt. Ondertussen geef ik de groep korte opdrachten zoals beweeg met je tenen, leg je handen op je buik en voel hoe deze op en neer gaat als je ademt. Af en toe wordt er even gegiebeld waarna de rust weer terugkeert. We zijn ook aan het oefenen met het sluiten van de ogen zodat alle Kids echt even op kunnen laden tijdens dit moment. We zijn dan met zijn allen samen maar iedereen ervaart dan toch heel even zijn eigenheid. De laatste minuut van het stilte moment is besteed aan een eigen wens of het geven van een compliment aan zichzelf. Deze delen we daarna zodat we elkaar op een andere manier leren kennen.

Dus mocht je willen weten wat er in het bolleke van je kind omgaat? Kies een relaxte plek uit in huis en sluit samen de ogen. Adem een paar keer diep in en uit met je kind(eren) en maak er een spelletje van. Je kunt elkaar om beurten ontspanningsopdrachten geven of speciale vragen stellen. Zeker voor bedtijd is dat een echte aanrader en de ideale afsluiting van de dag! Voor je kind erg waardevol en ik denk stiekem dat het voor jullie als ouders ook erg bijzonder is!

Ook interessant

Onze Kinderopvang

Bekijk pagina

Onze BSO

Bekijk pagina