• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Ha-ha-halloween

3 augustus 2022

Het is weer bijna Halloween, een feest dat steeds meer in trek is in ons kikkerlandje.
Daarom ook erg leuk om daar diverse knutselwerkjes voor te maken en je huis te versieren. Wat een feest!

Sommige knutselwerkjes zien er op internet of Pinterest prachtig uit, maar als je dan ziet hoeveel materialen je ervoor in huis moet hebben of hoeveel materialen je hiervoor moet halen, is dat niet echt een knutselwerkje om direct uit te voeren. Daarnaast ziet het er vaak mooi uit, maar voor de kinderen ontzettend moeilijk om zelfstandig uit te voeren.

Daarom heb ik voor jullie verschillende knutsel activiteiten uitgekozen die vrij gemakkelijk te maken zijn, zonder al te veel bijzondere materialen. Vaak kunnen de kinderen al aan de slag na het zien van het voorbeeld!

De traditionele pompoen

Naast het uithollen en snijden van een pompoen, waar kinderen toch vaak veel begeleiding bij nodig hebben, is het ook leuk om pompoenen te beschilderen. Ook dit zorgt voor een leuk resultaat en hier is geen begeleiding voor nodig en de pompoen staat ook nog eens veel langer. Spuit er een laagje vernis overheen en je pompoen kan zelfs buiten blijven staan, ook wanneer het regent.

 

Spookjes

Is ‘ie niet te gek: deze spookjes slinger?! En hij is ook nog eens super makkelijk om te maken! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is:
– Witte kartonnen bekertjes
– Een zwarte stift
– Stroken wc papier
– een snoer met led-lichtjes.

We gaan aan de slag; Teken oogjes en een mondje op de kartonnen bekertjes en prik gaatjes in de oogjes. Plak vervolgens wat stroken wc papier aan de binnenkant van de bekertjes en prik daarna ook een gaatje in de bovenkant. De led-lampjes kun je hier nu doorheen prikken. Easy does it!

WC rol Halloween.

Met wc rollen kun je ook de grappigste dingen maken. Maak bijvoorbeeld een eng heksje, gekke vampiertjes, een pompoentje of een grappig spookje. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, met wat wc rolletjes, papier en lijm kom je een heel eind.

Tip: maak een slinger van je zelfgemaakte Halloween figuurtjes en hang ‘m voor het raam. Super leuk voor jullie maar ook voor alle trick-or-treaters

Veel plezier met het knutselen en ik wens jullie alvast een Happy Halloween allemaal!

Groetjes Danique.

Meer over ons

Boek een rondleiding

Bekijk pagina

Meer blogs

Bekijk pagina