• Regio Veldhoven e.o.
  • Open van 07.00 tot 19.00 uur
  • Zoals thuis
  • Altijd scherp geprijsd
  • Gericht op Groei

Voel jij je zo moe?

3 juni 2019

Kun jij na de bevalling je bed niet uit komen en voel jij je zo moe? Voel je niet schuldig, dit hoort er echt bij. Vergeet niet hoe hard jou lichaam heeft moeten werken om jou baby op de wereld te zetten. Gun je lichaam ook deze tijd om te herstellen

Kraamdagen
Je kraamhulp is niet voor niets in huis. Zij zullen je helpen opstarten bij de eerste dagen, maar ook zij kunnen je eerste dagen ontlasten zodat je even goed uit kunt slapen en rusten. Zorg dat je zo veel mogelijk slaap pakt in de tijd dat zij er is.

Als de kraamhulp niet meer komt
Voor de geboorte van je baby, ben je in je hoofd alweer door aan het plannen en wil je weer zo snel mogelijk fit zijn om met je vriendinnen op pad te kunnen etc. Maar vergis je hier niet in. Ook nadat de kraamhulp weg is, is je lichaam nog steeds niet hersteld. Je zal merken wanneer je jou lichaam rust en tijd geeft dat de herstel periode sneller zal verlopen.

Labiel gevoel
Een ‘labiel’ gevoel is volkomen normaal. Moet jij om niets huilen of twijfel jij of je alles wel aan kunt? Wanneer jij je rust pakt, gaat slapen wanneer je baby slaapt en geen druk op jou herstel legt, zal je merken dat het ‘gevoel van labiel zijn’ snel verdwijnt. Je creëert rust in je hormoon huishouden en je zal sneller voelen dat je de hele wereld weer aan kan.

Blijf jij toch vermoeid?
Indien je toch vermoeid blijft is wellicht goed om even langs de huisarts te gaan om te kijken of alle ‘waardes’ nog goed zijn. Wellicht is het opgelost, door middel van een periode extra vitamine slikken.

Plannen
Toch blijft de grootste oorzaak; ‘het plannen van afspraken’. Je bent snel geneigd om alles op één dag te plannen, om samen met je vriendinnen af te spreken, weet je wat ik nodig ze allemaal uit! Houdt ook hier rekening mee, dat ook dit ontzettend veel energie kost. Voel je juist niet bezwaard om tegen je vriendinnen te zeggen; ‘Sorry meiden, ik ben moe, kunnen we een andere keer afspreken’. Als iemand dit begrijpt zijn het je vriendinnen wel.

Huilbaby
Heb jij een huilbaby en kom jij niet toe aan al deze boven genoemde rust momenten? Vraag dan eens je vrienden en familie om enkele uren op jou baby te passen, zodat jij even naar huis kan gaan en kan slapen. Zij zullen dit enkel heerlijk vinden om even te mogen oppassen en jij kan even ‘bij tanken’. Dus voel je vooral niet bezwaard

‘Waar heb je anders vrienden en familie voor? ‘

Liefs Laura

Wellicht ook interessant voor jou?

Over ons

Bekijk pagina

Wie zijn wij?

Bekijk pagina